Tabung Luahan Isi Hati

Wednesday, April 16, 2014

Review: Ributnya Cinta - PhidotTajuk : Ributnya Cinta
Penulis: Phidot
Terbitan: Siti Rosmizah(SR Publication)
4*/5*

Prince No Smile. Gelaran untuk Tengku Esmael Malik. Di Park Choi Collage, Malik bertemu dengan Edasha. Dari bergaduh, timbul bibit-bibit cinta antara mereka. Belum pun Malik luahkan perasaan cintanya terhadap Edasha, Malik menerima satu panggilan yang membuatkan dia tergesa-gesa meninggalkan Edasha. Dan itulah hari terakhir Edasha berjumpa dengan Malik. Malik tidak dapat dihubungi. Lelaki itu hilang begitu saja.

Sehingga lah lima tahun kemudian…. Edasha bertemu kembali dengan Malik di T.E. Holdings Sdn. Bhd. Dan Tengku Esmael Malik sebagai CEO di T.E Holdings. Anehnya, Malik seolah-olah tidak mengenali Edasha. Lebih mengejutkan Edasha apabila mendapat tahu Emma ialah kekasih Malik.

Oleh sebab rancangan keluarga yang ingin menyatukan mereka berdua, Malik mula bersikap kasar dan dingin dengan Edasha. Pada mulanya, Malik lah orang yang paling kuat menentang dari perkahwinan itu berlaku. Tapi kerana dendam terhadap Emma yang berlaku curang, Malik terus buat bersetujuan untuk berkahwin dengan Edasha.

Bulan madu bukanlah diantara mereka berdua sahaja. Malah Emma dan Akim turut berada di tempat di mana mereka berbulan madu. Di pihak Malik, entah kenapa dia merasa marah apabila Edasha rapat dengan Akim. Lebih-lebih lagi apabila munculnya Raden Jeofry, pemilik resort tempat penginapan mereka.

Pulang ke Malaysia, mereka kembali memulakan lakonan mereka di hadapan keluarga. Tak lama kemudian Malik membawa Edasha tinggal di kondominuimnya. Hidup mereka seolah-olah orang asing tapi Edasha tetap melakukan tugas rumah. Tapi yang buat Edasha terkilan apabila Malik ada melayannya seperti orang gaji.

Cukup sampai disini saja. Jika ingin tahu, bagaimanakah hubungan mereka selanjutnya? Dan bagaimana pula hubungan Malik dengan Emma dan Edasha dengan Akim dan Jeofry…. Dan apa sebenarnya yang berlaku kepada Malik selama 5 tahun lelaki itu menghilangkan diri? Jika ingin tahu kesuluran cerita ini, silalah ke kedai buku berdekatan anda dan dapatkan novel berjudul RIBUTNYA CINTA karya PHIDOT.


No comments: